Pep en Mos

In het najaar verscheen een nieuw boek van mij.
‘Pep en Mos’ gaat over ons neefje Pepijn, blond en Amsterdams, en onze zoon Moseo, donker en Afrikaans.

Ik schreef het verhaal met heel mijn hart en wenste er in stilte gevoelige en toch vrolijke illustraties bij. Die kreeg ik ook!
Uitgeverij Zwijsen stelde me Mariella Van de Beek voor. Zij is een tekenares met een indrukwekkende staat van dienst. Toch had ik nog nooit van haar gehoord. Af en toe is het water tussen Nederland en België dus echt heel diep!

De eerste mailcontacten waren heel fijn, en ik hoopte dat het boekje even bijzonder zou worden.

En het werd een bijzonder boek!
Pepenmos
Vandaag las ik de Biblionrecensie van ‘Pep en Mos’.

Pep is soms sip. Hij mist dan zijn pap. Zijn pap is dood. Dat is ver weg en heel erg. Maar Mos is zijn vriend. En die is dichtbij. Verhaal voor beginnende lezers. Pep wordt behalve door zijn verdriet ook geremd door lastige buren, en door zijn dubbele gevoelens jegens Tijs, de nieuwe vriend van zijn moeder. Mos neemt Pep vaak mee naar zijn eigen gezellige huis of naar een speelveldje. En Mos weet Pep ervan te overtuigen dat Tijs een tweede vriend voor Pep kan worden. Een ontroerend verhaal, waarin de dilemma’s van Pep prima verwoord zijn. De gekleurde tekeningen geven de sfeer van het verhaal heel treffend weer. Absoluut hoogtepunt is de illustratie in vogelperspectief op het omslag, waarop Pep en Mos samen vanaf Peps hoogslaper kijken naar een oude foto van Peps vader met peutertje Pep. Tekst en illustraties samen vormen een boek met een bijzondere diepgang (zoals maar weinig boeken op AVI-E3 hebben). Sluit aan bij kern 9* van de leesmethode Veilig Leren Lezen (Maantjes) en kan na ongeveer 24 weken leesonderwijs worden gelezen. Vanaf ca. 6,5 jaar. *zie a.i.’s deze week voor de overige twaalf boekjes uit kern 9.

Dank, Mariella, voor de fijne samenwerking. Ik hoop dat velen van mijn collega’s jouw werk mogen ontdekken!

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Jeugdauteur en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s