Gelezen: Kind van de nacht (Helen Lowe)

 

Malian is een jong meisje dat het avontuur opzoekt. Maar ze is ook het Kind van de Nacht, en de enige erfgename van de Graaf van de Nacht. De nacht nadat haar vader van een expeditie is thuisgekomen, wordt hun huis overvallen door de Zwerm der Duisternis. Kalan, een jonge novice, ontfermt zich over Malian en zorgt ervoor dat haar niets overkomt. Hij wordt hierbij geholpen door priesters die een geestelijk beschermingsschild vormen, en door leden van de Gilde.

Dit lijvige boek is het eerste deel van een reeks vol fantastische wezens, toverij en symboliek. De auteur schetst een uitgebreid decor waarin de karakters wonderwel thuishoren. Op een ongeforceerde manier zijn de meeste belangrijke personages vrouwen. Toch krijg je als lezer niet het gevoel dat dit een statement is. De verhaallijn is sterk. Maar de magische elementen vormen af en toe wel een storend allegaartje. Zo zijn er demonen, speelt een deel van het verhaal zich af in dromen, wordt er stevig getoverd en lijken een aantal wezens ontsnapt te zijn aan andere fantasyboeken.

De taal is vlot, de spanning beheerst opgebouwd. Voor 11 en ouder kan dit het begin zijn van een nieuwe en erg spannende reeks.

Boekengroeten,

Joke


Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s