Kort en bondig: Binkie’s beestenbende

Dit heerlijke voorleesboek, met een heleboel verhalen die de loop van de seizoenen volgen, gaat over Binkie. Haar mama heeft een nieuwe vriend. En die vriend heeft een moeder. Een erg leuke moeder, vindt Binkie. Ze mag oma zeggen. Omdat ze al twee oma’s heeft, noemt ze haar oma drie.

De verhalen zijn heerlijk warm en leren kinderen én ouders een heleboel over de natuur, zonder belerend te zijn. De insteek, namelijk de relatie met een stiefoma, wordt hier neergezet op een spontane manier. Zo wordt er bijvoorbeeld nooit zoiets gezegd als ‘het is niet echt mijn oma’.

Binkie gaat elke zaterdag logeren bij oma drie, en maakt heel eenvoudige en precies daarom fantastische dingen mee. Ze leert dat haar eigen plas het beste medicijn is tegen brandnetelpijn, en dat egels hun eigen baby’s niet prikken.

De auteur is zelf een natuurmens, en dat voel je. Het boek is écht. Dat maakt het ook heel prettig om voor te lezen. De illustraties zijn vrolijk, pretentieloos, raak, met af en toe een extra grapje erin. De oma is heerlijk gek, maar blijft toch geloofwaardig.

Het boek is mooi vormgegeven, met een prettig evenwicht tussen paginagrote tekeningen en kleine illustraties. De hoofdstukken zijn precies lang genoeg voor een verhaaltje voor het slapengaan. Al zijn twee verhaaltjes natuurlijk leuker dan één.

Binkie’s beestenbende

Karen van Holst Pellekaan en Rick de Haas

Uitgeverij Leopold

9789025857721

Bron: Joke Guns voor NBD/Biblion

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s