Auteursbezoeken in scholen, bibliotheken en boekhandels…

AUTEURSBEZOEKEN JEUGDAUTEUR JOKE GUNS

Haar boeken

Ik ben Naat! NUR 287 – AVI-E3/AVI 3 – ISBN 978-90-5838-611-3

Ik durf! NUR 287 – AVI-M4/AVI 3 – ISBN 978-90-5838-665-6

Haar doelgroep

Kinderen van het eerste en tweede leerjaar (groep 3 en 4)

Haar auteursbezoeken

Durf jij alles? Of ben je daar niet zo zeker van? Iedereen is anders. En wat de ene goed kan, kan de andere niet. De ene is bang voor spinnen, de andere voor onverwachte dingen. Daar hebben we het over. We zingen er zelfs samen een liedje over! Maar dan moet je wel durven meedoen natuurlijk! Ik vertel over het ontstaan van de Naat-boeken, en over wat stoer is, en wat misschien helemaal niet zo stoer is. Natuurlijk lees ik ook een stukje voor. Er zitten altijd nieuwe ideeën voor verhalen klaar. Samen met de kinderen schrijf ik het begin van een nieuw verhaal. Naat is niet bang voor spoken of geesten. Want de meester heeft gezegd dat die niet bestaan. Maar hij is wel bang voor het licht dat ineens knippert, een onverwacht uitje met de klas, of bezoek dat onaangekondigd voor de deur staat. Samen praten en schrijven we over uniek zijn, en hoe leuk dat eigenlijk is! Echte helden zijn niet noodzakelijk de kinderen met de grootste mond.

Voor aanvragen:

Nederland: Aanvragen kunnen gebeuren via SSS. Ik ben te bereiken via mail op kooleguns@base.be

België: Aanvragen kunnen rechtstreeks via kooleguns@base.be .

Biografie

Joke Guns is geboren in Aalst in 1971. Van jongsaf aan zat ze met haar neus in de boeken. In de lagere school schreef ze gedichten en verhalen. Tijdens haar tienerjaren publiceerde ze twee dichtbundels, die ze verkocht ten voordele van Kom op tegen Kanker. Joke studeerde Rechten in Kortrijk en Leuven. In Leuven leerde ze haar man, Han, kennen. Hij vond een job in Nederland en Joke volgde hem. In Nederland vond ze werk in een boekhandel. Sindsdien hebben de (kinder)boeken Joke niet meer losgelaten. In 2004 richtte ze haar eigen kinderboekhandel op: Woeste Willem in Aalst. Zes jaar lang runde ze die vol enthousiasme. Ondertussen werkt Joke als freelance copywriter, recensent en lector. Voor educatieve uitgeverijen schrijft ze zowel fictie als non-fictie. Joke zetelde in de jury van de Boekenleeuw (2005-2008) en leest momenteel manuscripten voor de Zoute Zoen (2010- ). Ze studeert – in de vrije uren die ze niet heeft – Zweeds.

Joke is de trotse mama van Nathan, Yun en Moseo. Met hen deelt ze haar passie voor de boeken van Astrid Lindgren, haar grootste voorbeeld. Ze is ervan overtuigd dat mooie kinder- en jeugdboeken ook door volwassenen gelezen (en gesmaakt) kunnen worden. Daarom begon ze met leesclub De losse eindjes, een leesclub voor volwassenen die samen over kinder- en jeugdliteratuur praten.

Weetjes

Als kind zat Joke voortdurend te lezen. Tijdens warme zomers aan zee werd alleen haar rug bruin. Joke is gek op Zweden, Zweedse huizen, Zweeds eten en Zweedse boeken. Joke houdt van knus warm binnen terwijl het buiten heerlijk koud is, van gezellige avonden met vrienden, van romantische komedies en van samen lekker eten. Ze heeft een hekel aan ellenlange discussies, enge beesten, ruzie en onrechtvaardigheid.

Bibliografie

Ik ben Naat! (ill. Yoeri Slegers, De Eenhoorn, 2010)

Naat – Ik durf! (ill. Yoeri Slegers, De Eenhoorn, 2011)

kooleguns@base.be

https://jeugdauteurjokeguns.wordpress.com

Joke Guns aan het woord

‘Naat is gebaseerd op mijn oudste zoon, Nathan. De verhalen uit Ik ben Naat! waren oorspronkelijk gewoon een aantal losse gebeurtenissen, de meeste echt gebeurd. In Naat – Ik durf! zit meer fantasie. Ik vond het heerlijk om een kader te scheppen voor mijn personages. Kennissen met vervelende trekjes kunnen zomaar ineens opduiken in mijn verhalen, dat vind ik fantastisch! Ik weet niet of er nog boeken over Naat komen. Verhalen duiken plots in mijn hoofd op. Het kan dus, maar zeker weten doe ik dat niet. Yoeri Slegers leerde ik pas kennen bij de boekvoorstelling van Ik ben Naat!. We schieten goed op met elkaar, hij heeft echt voeling met de tekst en de personages. Het is heel erg fijn om met zo iemand te mogen samenwerken! Ondertussen schrijf ik natuurlijk verder. Er zijn nog twee verhalen in aantocht. Allebei voor beginnende lezers. Ik hoop het komende jaar genoeg rust te vinden om meer te gaan schrijven. Er zit een spannend leesboek klaar, ergens achteraan in mijn hoofd.’

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Jeugdauteur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s